Bredewold Onderhoudsbedrijf

Dakisolaties

Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature opstijgt. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren om uw dak te isoleren: zo kunt u de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak en de zoldervloer laten isoleren.

Schuin dak isoleren

dakisolatieEen schuin dak kan zowel aan de binnen- als buitenkant geïsoleerd worden. Belangrijk is dat het materiaal dat gebruikt wordt een goed isolatievermogen heeft. Bij het isoleren van de buitenzijde van het dak wordt de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou, daarom wordt het ook wel de ‘warm dak’-methode genoemd.

Plat dak isoleren

dakisolatieEr zijn drie methodes om een plat dak te kunnen isoleren.Ten eerste kan het aan de binnenzijde van de dakconstructie worden geplaatst.. Ook kan de isolatie op de constructie geplaatst worden, waarna het afgedekt wordt met dakbedekking. Tot slot kan er isolatiemateriaal op de dakbedekking gelegd worden, dit gebeurt vooral bij dakterassen waarbij er veel op gelopen wordt.

Zoldervloer isoleren

dakisolatieDeze vorm van isoleren wordt voornamelijk toegepast wanneer de zolder niet benut wordt als leefruimte. Door de zoldervloer te isoleren hoeft de zolder niet verwarmd te worden.

Keuze van het materiaal

Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor dakisolatie is afhankelijk van de isolatiewaarde oftewel warmteweerstand, ook wel rd-waarde genoemd. Ook is het afhankelijk van de constructie van uw huis. De meest gebruikte soorten dakisolatie zijn:

  • EPS parels
  • PUR
  • PIR
  • Glaswol

EPS

Ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd is vochtwerend bestaat uit 98% lucht en 2% kunststof en wordt als parels verkocht. Het materiaal is erg licht en wordt in verschillende vormen verkocht. Het kan op een aantal manieren worden geplaatst waaronder speciale platen en isolatie-elementen die over de dakbedekking heen komen te liggen.

PUR

Pur of polyurethaan is verkrijgbaar als isolatieplaten en schuim, het wordt zowel bij isolatie van een plat- als hellend dak gebruikt. Pur heeft als voordeel dat de platen al voorzien zijn van een dampremmende laag en met het schuim kunnen ook alle naden en kieren gedicht worden voor een goede isolatie.

PIR

Polyisocyanuraat (PIR) bestaat uit harde isolatieplaten en heeft in vergelijking tot andere materialen een erg hoge isolatiewaarde, daarnaast is het brandveilig en vochtwerend. Wel is het moeilijk te vormen door de hardheid en is het minder milieuvriendelijk dan PUR.

Glaswol

Glaswol is een minerale wol waarin gerecycled glas verwerkt is, het is voornamelijk geschikt isolatie van schuine daken en zoldervloeren. Het is een vrij voordelig isolatiemateriaal en heeft zowel een goede isolatiewaarde als dat het geluidsdempend is.

Minder temperatuurwisselingen door gevelisolatie

Tot wel 30% van de warmte in uw huis kan verloren gaan via het dak, maar wist u dat via de muren ook tot wel 20% verloren kan gaan? Wanneer u dus optimaal wilt besparen op de stookkosten, kunt u naast dakisolatie ook de muren laten isoleren. Daarnaast zorgt gevelisolatie voor minder temperatuurwisselingen in uw huis. Afhankelijk van het bouwjaar van uw huis, kan gekeken worden welke manier van gevelisolatie het meest geschikt is voor uw huis.

Offerte